Rijbewijs verlengen

 

Rijbewijs verlengen zonder tussenkomst van de gemeente

2 jaar geleden werd ik (Hugo van den Elshout) door de gemeente en RDW benaderd om een taak van de gemeente over te nemen, omdat inwoners in veel gemeenten erg lang moesten wachten bij het verlengen van hun rijbewijs.

Door fotografen te certificeren door de RDW is de tijd flink korter. Na 2 werkdagen na het laten maken van de pasfoto door mij ligt het rijbewijs klaar bij de balie van het gemeentehuis. Je hoeft dan geen afspraak te maken.

Hoe werkt het?

  1. Je rijbewijs verloopt binnenkort.
  2. Je maakt een afspraak bij Fotohugo telefonisch: 06-34227562
  3. Mogelijk moet je ook gekeurd worden (vanaf 75 jaar). Doe dit eerst.
  4. Als je bij mij het rijbewijs laat verlengen, heb ik het nummer van het rijbewijs nodig. Dit staat boven jouw handtekening. Je mag het rijbewijs ook meenemen zodat we samen naar het nummer kijken.
  5. Ook heb ik een email-adres nodig.
  6. Tijdens de afspraak wordt de pasfoto gemaakt. De foto wordt meteen doorgestuurd naar de RDW samen met jouw handtekening. Die komen op het nieuwe rijbewijs. Dit gaat allemaal digitaal.
  7. Ook je email-adres wordt dan ingevuld. Ongeveer 10 minuten na het versturen van foto en handtekening krijg je al bericht  van de RDW.
  8. Al deze handelingen kosten €18,00 Je kunt bij mij contant betalen of pinnen.
  9. De volgende stap doe je thuis. Bij het bericht van de RDW staat wat je verder moet doen: ga naar je DigiD. Hier is inmiddels alles binnengekomen: pasfoto en handtekening, maar ook de uitslag van de keuring.
  10. Het werken met de computer en DigiD kan wel eens lastig zijn, zeker als je niet gewend bent met computers om te gaan. Je zou dan een van de kinderen of een kennis kunnen vragen hierbij te helpen. Op internet staan ook filmpjes die alles uitleggen als je het zelf wilt proberen.
  11. Betalen van het rijbewijs doe je ook via DigiD. Dit gaat met Ideal. Als je deze stap gezet hebt ligt na 2 werkdagen het nieuwe rijbewijs klaar.
  12. Je gaat naar het gemeentehuis met je oude rijbewijs. Dit moet je inleveren bij de balie. Hier ligt ook het nieuwe rijbewijs klaar. Je hoeft voor het bezoek aan het gemeentehuis geen afspraak te maken. Je hoeft hier ook niets af te rekenen. Dat heb je al gedaan.

Voor meer informatie kunt u Hugo bellen: 0634227562

Hugo van den Elshout, Stationstraat 38, 5131BN Alphen